Er zijn tientallen biersoorten. De meest bekende biersoort is pilsener. Sinds 2010 is er echter een duidelijke kentering zichtbaar, want ook andere biersoorten worden populairder. Denk bijvoorbeeld aan speciaal bieren als trappist en weizen. Overzicht biersoorten
Welke ingrediënten er gekozen worden om bier te brouwen zijn van grote invloed op de smaak van het bier. De basisingrediënten van bier zijn water, graan, hop en gist. Bij sommige bieren worden extra toevoegingen gedaan. Alles over ingrediënten
Het begint met graankorrels en het resultaat is een goudkleurig verfrissend alcoholisch drankje! Hoe wordt bier gebrouwen en wat bepaalt de smaak of de volheid? Elke stap van het brouwproces draagt bij aan de unieke eigenschappen van een biertje. Stappen brouwproces
Bier is één van de oudste dranken ter wereld. In Mesopotamië werd er 4.500 jaar voor de jaartelling al bier gedronken! In de MIddeleeuwen behoorde het brouwen van bier tot één van de taken van de huisvrouw. Bier heeft dus een kleurrijke en afwisselende geschiedenis! De geschiedenis van bier
Wat is alcohol eigenlijk precies, hoe wordt het in je lichaam opgenomen en afgebroken, wat zijn de effecten van alcoholinname en wat zijn de risico's op langdurig overmatig alcoholmisbruik? Wij leggen het je uit! Alcohol en effecten
Het drinken van te veel bier kan een naar gevolg met zich mee brengen. Je voelt je brak en moe, je bent misselijk en je hebt hoofdpijn. Je hebt een kater! Maar wat is een kater eigenlijk en hoe kun je dit voorkomen? En misschien nog belangrijker: hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf? Informatie en anti-katertips