Brouwerij Buuls Bier is een bierbrouwerij uit Wehl (Nederland) die is opgericht in 2021. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.
Type brouwerij
Huurbrouwerij
Aantal biermerken
4
Opgericht in
2021 (3 jaar actief)
Straat
Doetinchemseweg 5
Postcode
7031EP
Plaats
Provincie
Land
Telefoonnummer
0622510976
Website
Ketels te huur
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Winkel
Brouwerij Buuls Bier heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?
Voeg nu een bier toe van Brouwerij Buuls Bier!Er waren eens twee jongens uit Wèhl. Twee makkers, twee vrienden voor het leven, die allebei in 2021 Abraham zagen. Ze gaven elkaar als cadeau een workshop bierbrouwen en dat smaakte naar meer. Dit was het startschot voor hun nieuwe hobby die al gauw geen sprookje bleek, maar een droom om waar te maken: je zelf gebrouwen bier in de winkelschappen. Maar wil je dat verwezenlijken, dan moet je ook een naam hebben voor je bier. Tijdens een avondje sparren, kwam de naam Buuls naar voren. Een Buul betekent ‘kwajongen’ en niet alleen in het Wehls dialect, maar in de hele Achterhoek kennen ze dit begrip. Die twee vrienden dat zijn: Stijn Steentjes en Jurgen Köster. Ze komen al ruim 45 jaar bij elkaar over de vloer. Ze hebben samen gevoetbald en ook alle streken uitgehaald die jongens op het platteland uithalen.
'We houden van de Achterhoek en daarom hebben we ook gezocht naar streekproducten. We hebben in onze zoektocht naar een brouwer ook regionaal gekeken en hebben in Zutphen een brouwer gevonden die onze recepten met liefde wil brouwen.' Chamaven is een regionale brouwer die voor Buuls bier de bieren brouwt en hun ontzorgt in het proces. 'Onze vrienden van Chamaven werken net als wij zoveel mogelijk regionaal. Dit betekent dat ze zoveel mogelijk uit de streek halen. Mout uit Winterswijk bij Vloermouterij Masterveld en hop bij ‘Hop voor Bier’ in Empe. Zij streven dezelfde doelen na als wij: regionaal waar het kan om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden!'
Natuurlijk blijft Buuls Bier zelf de recepten ontwikkelen en wanneer deze naar hun maatstaven geproefd en goedgekeurd zijn, worden deze gebrouwen.
Stijn en Jurgen brouwen hun nieuwe recepten op de boerderij Brouwerij Nieuwenoord. Dit is het ouderlijkhuis van Stijn. Hier wordt twee keer per maand een recept uitgewerkt en gebrouwen. Het brouwen op deze locatie is om de recepten te maken en te verfijnen. Dit gebeurt in een ketel van 65 liter.
'Ons doel is om Wehl (weer) een eigen bier te geven. Een bier gebrouwen door Wehlenaren voor Wehlenaren. We streven ernaar om een aantal standaard bieren te ontwikkelen en om daarnaast regelmatig een bijzonder seizoensbier te brouwen.'