Smaak & Omschrijving
Een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een warme volle smaak en een gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel "Gruut". Gruut is een mengsel van geschrote mout met kruiden, vooral gagel maar ook rozemarijn en duizendblad.
Het bier ruikt fris, bloemig met een hint van gruit en sinaasappel. Fris met lichte bitters in de nasmaak.
SteenbruggeTripel ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de "warme kamer" vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom hebben de bieren op fles enerzijds een licht hogere alcoholgraad dan hetzelfde bier op vat en anderzijds een hoger koolzuurgehalte dat extra pit geeft aan het bier. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak. Door de aanwezige gist evolueren de smaken nog met de tijd. Daarom is Steenbrugge Tripel een echt bewaarbier.