Smaak & Omschrijving
Bavaria 0.0% heeft een licht moutige, maar zeer verfrissende pilssmaak. Dit alcoholvrij pils onderscheidt zich van de andere alcoholvrije pilseners door de stabiele schuimkraag en het frisse, licht hoppige karakter.
Normaal gesproken wordt de alcohol bij malt bier pas op het laatst uit het bier gefilterd. Bij het brouwproces van Bavaria 0.0 ontstond er in het oude procedé helemaal geen alcohol.
Nieuw recept sinds eind 2020
Eind 2020 heeft Bavaria hun nieuwe Bavaria 0.0% gelanceerd. Deze is gebrouwen met een nieuwe brouwinstallatie en de smaak lijkt veel meer op echt pils vergeleken met het oude alcoholvrije Bavaria pils. Het startpunt in het brouwproces is een unieke en geheime receptuur mét alcohol, waarna thermische de-alcoholisatie wordt toegepast om de alcohol uit het bier te halen. Door dit onder zeer lage temperatuur te doen, ‘verdampt’ zo min mogelijk van de karakteristieke pilsgeur en -smaak.
Bavaria 0.0% was jarenlang te herkennen aan rode details in het etiket of logo. Sinds de nieuwe introductie heeft dit rood plaatsgemaakt voor louter wit en blauw. Dit is gedaan omdat de nieuwe Bavaria 0.0% zich minder onderscheidt van het originele Bavaria pils met 5% alcohol.