Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kompaan Bier | Speciaalbier uit Den Haag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kompaan Bier

Kompaan Bier is een bierbrouwerij uit Den Haag (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 24 bieren in het assortiment.

Kompaan Bier in koelkast
Kompaan Bier team
Kompaan Bier thuishaven

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Kompaan Bier

Kompaan Bier heeft 24 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Kompaan Bier!
  • Kompaan Bloedbroeder - Stout - 9,1%

    Kompaan Bloedbroeder is een donker Stout bier waar port aan is toegevoegd. Dit bier heeft mooie bitterheid in de nasmaak. 

  • Kompaan Handlanger - India Pale Ale - 8,2%

    Geen woorden maar daden, iemand moet het doen. Hij kent de duistere steegjes als geen ander. Ze noemen hem bitter, meedogenloos. Toch, zijn hart is groot en het pad dat hij loopt is recht. Voor jou gaat hij door het vuur, maar afdwalen wordt niet vergeven. Deze trouw moet je verdienen.

  • Kompaan Maverick Monk - Tripel - 8,4%

    Maverick Monk balanceert tussen zoet en bitter, met hints van rijpe perzik, kruiden en een soepel, zijdezacht mondgevoel. De lange, droge afdronk laat een uitbarsting van citrus en een warme, bevredigende gloed achter. Met aroma's van appels, peren, banaan en vanille, betovert Maverick Monk met zijn gouden kleur en een rijke, romige schuimkraag.

  • Kompaan Levensgenieter - India Pale Ale - 4,5%

    Levensgenieter is een tamelijk lichte NEIPA met 4,5% alcohol. Daarmee is dit speciaalbier van Kompaan extra doordrinkbaar met tonen van citrus en tropisch fruit.

  • Kompaan Juicy Joker - India Pale Ale - 6%

    Juicy Joker is tot de nok toe gevuld met fruitige en dennenachtige hop. Drie basishoppen en drie dryhopsessies maken dit een hoppig bier om rekening mee te houden. Met 6,0% alc is hij de 'charmante oudere broer' van de Levensgenieter.

  • Kompaan Lefgozer - Wit - 6%

    Kompaan Lefgozer is een verfrissend witbier met een unieke smaak. Het bier heeft een lichte, fruitige basis met een subtiele zoetheid van meloen en een pittige kick van Szechuan-buttons. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een complexe en verfrissende smaakervaring die perfect is voor warme zomerdagen. De lichte bitterheid en de kruidige tonen maken het bier goed in balans en zeer drinkbaar.

  • KOMPAAN Three of A Kind - Tripel - 8,9%

    Three of A Kind is een krachtige Spiced Tripel met komijn, salie en rozemarijn. Het is aards, aromatisch en verwarmend, maar tegelijkertijd fris en kruidig.  

  • Kompaan Kameraad - Pils - 5%

    Kameraad is een pilsener van brouwerij Kompaan. Dit pilsener heeft een alcoholpercentage van 5 procent. 

Achtergrond informatie

Initiatiefnemers achter Kompaan Bier zijn de vrienden Jasper Langbroek (1981), Jeroen van Ditmarsch (1981) en Frans ter Steege (1981). Het eerste bier van de brouwerij werd gepresenteerd op 1 april 2012. Er werd 1.000 liter gebrouwen bij de Sallandse Landbier Brouwerij .

Kompaan in 2016

Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch hebben in 2015 besloten om een nieuwe brouwerij te bouwen in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst. Op de nieuwe locatie kunnen ze 8.000 hectoliter bier produceren en met wat aanpassingen (extra vergistingstanks) kan dit zelfs oplopen tot 20.000 hectoliter per jaar.

In augustus 2015 werd er al een proeflokaal geopend aan de Saturnusstraat waar de nieuwe brouwerij in aanbouw is. Het geld voor de bouw werd gerealiseerd door middel van crowdfunding .

Heropening Kompaan

Op zaterdag 28 januari 2017 was de feestelijke heropening van de brouwerij, gevestigd aan de Saturnusstraat in Den Haag. Kompaan kan vanaf dat moment 800.000 liter bier per jaar produceren. Ze hebben de maischketel, filterkuip, kookketel en whirlpool, plus een batterij vergistingtanks uit China geïmporteerd.

De brouwinstallatie is precies aangepast aan hun eigen brouwproces, zo kunnen ze zelfs nog apart hop toevoegen waardoor er een nog betere smaak aan het bier wordt gegeven.

Bekijk deze video over Kompaan brouwerij van 25 januari 2017.

Kompaan’s Barrel Aged Bierproject: Foreign Legion 

In 2016 is Kompaan begonnen met een bierlijn die dan eindelijk het daglicht zou zien in 2017: de Foreign Legion. Een verhaallijn waarbij 6 veteranen worden getraind tot een peloton van verschillende bierstijlen. Elk jaar komen deze zware jongens precies op tijd voor de donkere dagen. De Legion bestaat uit 6 op vatgerijpte veteranen, waarbij elk individu bijna één jaar lang is getraind om de meest explosieve, unieke en experimentele smaken te bereiken. Het eerste bier in deze serie was de Joey Greenhorn. Zo komen ook de bieren Johnny Dogface, Jimmy Skimmed, Tommy Double Barrel, Jerry Sauertopf, Boris the Butcher en Thierry Sauvage op de markt. De karakters zijn gekoppeld aan de bierstijl. Kortom: Een bierserie waar je écht even voor moet gaan zitten, perfect voor de hardcore craft bierliefhebbers!

Lees ook

Afbeelding Kompaan foreign legion serie met van jaar 2018 tot en met 2023


Kompaan Bar in binnenstad Den Haag

In juni 2022 opende Kompaan een nieuwe bar in het hartje centrum van Den Haag: de Binnenhaven! Met 20 tapkranen rijk zijn Kompaan's eigen gebrouwen bieren en bieren van verschillende bevriende brouwerijen nu ook te proeven in de Binnenstad van Den Haag.

Twee mannen en een vrouw genieten bij Kompaan Binnenhaven

Kompaan Core Range anno 2024

Kompaan Core Range sixpack In 2024 bestond het vaste assortiment van de Haagse brouwerij uit:

1. Bloedbroeder

2. Lefgozer

3. Levensgenieter

4. Handlanger

5. Maverick Monk

6. Juicy Joker

Kompaan Bier in het nieuws

Cookie instellingen